Kontakt

julmysigt@gmail.com

lördag 8 november 2014

Julmarknad på Tjolöholms slott

Är så nyfiken på Julmarknaden på Tjolöholms slott, någon av er som har varit där?
Tycker att slottet är väldigt vackert plus att det ligger vid vattnet.

Hittade information på deras hemsida.
Funderar på om vi ska baka ihop Tjolöholm med Jul på Liseberg, tål att funderas på då vi bor i Stockholm 50 mil bort...


Stämningsfull julmarknad på godset

Förra året blev det besöksrekord på julmarknaden med nära 25 000 besökare under de åtta dagarna som julmarknaden pågick. I år anordnas Jul på Tjolöholms Slott för 27:e året i rad. Under julmarknaden samlas ett hundratal utställare som visar och säljer hantverk och lokalproducerade matdelikatesser. Julmarknaden är en av Västsveriges största och under marknadsdagarna bjuds det på allt från stämningsfull julmusik till doften av nybakade fjäråskakor.

Hela godset glimrar av juleljus och traditionsenligt julmys. På kvällarna är det sprakande eldshow framför slottet. Dessutom gästar luciatrupper julmarknaden, liksom en lång rad skådespelare, clowner, artister och jultomtar!


Småskaligt hantverk och juldelikatesser
På julmarknaden samlas hantverkare och matproducenter som säljer unika produkter. Här hittar du tomtar och troll, keramik, trä- och textilslöjd, smide och julkransar samt senap, ostar, grönkål, korv, praliner och mycket mer.

Mängder av julaktiviteter
Varje dag under julmarknaden händer det spännande saker för både barn och vuxna! Tomten tar emot barnens önskelistor framför brasan i slottets stora hall och det bjuds på musik, uppträdande och julpyssel. Det finns även möjlighet att följa med på en visning i slottets övre våningar. 


Mat & kaffe på julmarknaden

Under julmarknaden finns det flera serveringar öppna. På slottet kan du dricka kaffe i den pampiga slottsmatsalen eller i tjänstefolkets mysiga matsal. Här serveras även slottskockens julsmörgåsar med lax eller skinka och goda bakverk.

I Manegen serveras julpaj, skinksmörgås på Fjäråskaka, korv med bröd, lussekatter och pepparkakor. På Loftet kan du bland annat njuta av varm pepparrotssoppa, glögg och julnissens ostfralla.

Vill du sitta ner i gemytlig miljö och äta jullunch gör du detta i Storstugan, som ligger vid Allmogebyn och Slottskyrkan.

Öppettider & priser 2014

Fredag 14 nov kl 12-20
Lördag 15 nov kl 10-18
Söndag 16 nov kl 10-18

Onsdag 19 nov kl 12-20
Torsdag 20 nov kl 12-20
Fredag 21 nov kl 12-20
Lördag 22 nov kl 10-18
Söndag 23 nov kl 10-18


Entré vardagar 100 kr, helger 140 kr. Barn t.o.m. 14 år gratis, fri parkering.

Av entrépriset går 10 kr till slottets projekt att restaurera rosengången i slottsträdgården. Allt överskott från julmarknaden går till att bevara och utveckla godsets natur- och kulturvärden så att det finns tillgängligt för såväl dagens besökare som kommande generationer.

En del utställare och de flesta serveringarna tar kort, det är dock bra att ta med sig kontanter. I slottsbutiken finns möjlighet att ta ut kontanter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar